ایرانی ها در مقایسه با مردم کشورهای دیگر چقدر بنزین مصرف میکنند

مصرف بنزین در ایران

ایرانی ها در مقایسه با مردم کشورهای دیگر چقدر بنزین مصرف میکنند

بر اساس داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، سرانه مصرف بنزین در ایران با توجه به میزان تولید در این کشور در رتبه قابل قبولی در میان کشور‌های جهان قرار گرفته است. رتبه ۳۷ در بیشترین مصرف جهانی و رتبه ۱۲ در بیشترین تولید موید این واقعیت است.

بر اساس آمار‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، میانگین مصرف روزانه بنزین در جهان در سال ۲۰۱۸، چیزی در حدود ۲ میلیون و ۷۵۵ میلیون بشکه معادل ۴۳۸ میلیون لیتر بنزین در روز بوده است.

بالاترین مصرف بنزین متعلق به آمریکا با ۹ میلیون و ۳۱۹ هزار بشکه معادل ۱.۴۸ میلیارد لیتر در روز و کمترین مصرف بنزین برای کشور شیلی با ۸۲ هزار بشکه معادل ۱۳ هزار لیتر بنزین در روز بوده است. برای به دست آوردن سرانه مصرف بنزین در روز یا میانگین مصرف هر فرد در روز کافی است عدد مصرف را در جمعیت کشور‌ها که به طور دائمی توسط سازمان ملل اعلام می‌شود تقسیم کنید. با این حساب سرانه مصرف بنزین آمریکا، ۴.۵ لیتر بنزین در هر روز است.

این رقم برای کانادا که دومین کشور پر مصرف جهان با ۸۳۹.۳۵ هزار بشکه بنزین معادل ۱۳۳.۵ میلیون لیتر در روز، برابر ۳.۶ لیتر بنزین در روز برای هر کانادایی است.

مکزیک به عنوان سومین کشور پر مصرف بنزین در جهان، روزانه ۷۷۹ هزار بشکه بنزین معادل ۱۲۳.۹ میلیون لیتر بنزین مصرف می‌کند که این عدد با توجه به جمعیت ۱۲۹ میلیونی مکزیک به معنای سرانه مصرف ۰.۹۵ لیتر برای هر مکزیکی در روز است.

در سال ۲۰۱۶، وبسایت گلوبال پترول پرایس آماری از میزان سرانه مصرف بنزین در کشور‌های جهان ارائه داده که با توجه به تغییرات نسبتا کم این آمار‌ها نسبت به آمار سال گذشته میلادی، از جدول این وبسایت نیز می‌توان به عنوان منبع استفاده کرد.

بر اساس داده‌های وبسایت اقتصادی گلوبال پترول پرایس، رتبه ایران در جدول سرانه مصرف بنزین جهان، رتبه ۳۷ام است. ایران با ۰.۷۳ لیتر بنزین به ازای هر فرد در روز، پایین‌تر از بسیاری از کشور‌های توسعه یافته و در حال توسعه قرار گرفته است. کشور‌هایی نظیر عربستان سعودی، عمان، قطر، کویت، امارات، قزاقستان و ترکمنستان سرانه مصرف بسیار بالاتری نسبت به ایران دارند.

در دو سال گذشته با تغییر مصرف و جمعیت در ایران، سرانه مصرف بنزین هر ایرانی در هر روز به ۱.۰۷ لیتر بنزین رسیده است. علیرضا صادق آبادی معاون وزیر نفت اخیرا میزان مصرف بنزین ایران در هر روز سال ۹۷ را ۸۷ میلیون لیتر اعلام کرده است. این بدان معناست که با در نظر گرفتن این تغییرات، همچنان سرانه مصرف بنزین در ایران بسیار پایین از کشور‌های همسایه جنوبی ایران خواهد بود.

میزان تولید بنزین ایران بر اساس آمار‌های منتشر شده گلوبال پترول پرایس در سال ۲۰۱۴، ۳۸۲ هزار بشکه بنزین معادل ۶۰.۷ میلیون لیتر در روز و در رتبه ۱۲ام جدول بوده است. به این معنا که ایران دوازدهمین کشور از لحاظ میزان سرانه تولید بنزین در جهان در سال ۲۰۱۴ بوده است.

رقم مصرف بنزین ایران در هر روز ۶۵.۴ میلیون لیتر در سال ۲۰۱۴ بوده که این رقم برای سال ۲۰۱۸ بر اساس آمار‌های منتشر شده توسط معاون وزیر نفت، ۸۷ میلیون لیتر در روز اعلام شده است. بر پایه گفته مسئولان، بخش زیادی از مصرف بنزین روزانه ایران، به صورت قاچاق بوده است. اگر این فرض صحت داشته باشد، (البته رقم ۲۰ تا ۲۵ لیتر برای قاچاق روزانه توسط مردم عادی بسیار غیر طبیعی به نظر می‌رسد) باید میزان قاچاق را نیز از مصرف روزانه کاست؛ این بدان معناست که با وجود استفاده از خوردوهای پرمصرف (درمقایسه با نمونه‌های روز جهان و خودروهای هیبریدی)، ایرانی‌ها مصرف بالاتری از حد جهانی ندارند بلکه پایین‌تر از آن هم مصرف کرده‌اند.

مصرف بنزین در ایران
مصرف بنزین در ایران

به گفته علیرضا صادق آبادی مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، ایران در سال‌های گذشته ناچار به واردات ۱۰ تا ۲۰ میلیون لیتر بنزین در روز بود، اما با راه اندازی فاز‌های پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس و همچنین چند طرح توسعه در پالایشگاه‌هایی مانند بندرعباس توانست به مرز خودکفایی رسیده و واردات را متوقف کند.

به گزارش رویداد۲۴ با توجه به آمار‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا وضعیت میزان تولید بنزین در ایران و سرانه مصرف آن در کشور در مقایسه با سایر کشور‌های جهان از رتبه خوبی برخوردار است. رتبه ایران در مصرف، ۳۷م و در تولید ۱۲ام است. این آمار‌ها در کنار اخبار مربوط به خودکفایی ایران در تولید بنزین، به این معناست که کشور در تامین این سوخت ارزشمند نه تنها دچار بحران نشده بلکه از محل خودکفایی در تولید بنزین از عوایدی نظیر به صفر رسیدن واردات و سود ناشی از صادرات بهره‌مند خواهد شد.

 

در این مقاله می خوانید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *