نفت ابزار

هنگامیکه باک بنزین شما پر است، دیسپنسرهای سوخت چگونه متوجه می شوند؟

هنگامیکه باک بنزین شما پر است، دیسپنسرهای سوخت چگونه متوجه می شوند؟

زمانیکه باک بنزین پر شد، دیسپنسرهای سوخت چگونه متوجه می شوند؟

پر کردن باک بنزین موتور سیکلت و انواع خودروها یک فعالیت عادی در زندگی روزمره ما است که به ندرت به مکانیسم عملکرد دیسپنسر سوخت فکر می کنیم که پس از پر شدن باک بنزین به طور خودکار خاموش می شوند.

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که دیسپنسرهای بنزین چگونه یک باک بنزین پر را تشخیص می دهند؟ شما به سمت پمپ بنزین رانندگی می کنید، وسیله نقلیه خود را نزدیک دیسپنسر سوخت پارک می کنید و نازل را در دهانه باک بنزین قرار می دهید. هنگامی که باک بنزین پر می شود، نازل به طور خودکار خاموش می شود و منبع سوخت را قطع می کند. اما اصل کار پشت آن چیست؟

بیایید در این مقاله بررسی کنیم که چگونه یک دیسپنسر بنزین می‌داند چه زمانی پر کردن مخزن سوخت انجام شده است. این یک مکانیسم پیچیده فنی است!

وقتی باک بنزین من پر است، دیسپنسر بنزین چگونه آن را می داند؟

هیچ دوربین کوچکی در داخل نازل بنزین متصل نیست که به برخی از ریزپردازنده ها متصل باشد. این صرفا یک مکانیسم مبتکرانه است. خاموش شدن خودکار از یک ضربه فیزیکی جالب به نام اثر Venturi استفاده می کند.

Venturi چیست؟

سیالات قابلیت جابجایی دارند و از طریق لوله ها و شیلنگ ها قابل انتقال هستند. فشار مایع عامل مهمی در جریان عبور آن از این لوله ها است.

Venturi می گوید اگر مقدار انرژی مکانیکی یکسان باقی بماند، با حرکت در یک ناحیه باریک، سرعت یک مایع افزایش می یابد، اما توزیع فشار آن کاهش می یابد و اصل بقای انرژی مکانیکی و اصل تداوم و در اثر Venturi استفاده می شود. 

عملکرد این اثر در پمپ سوخت خاموش کننده خودکار به این صورت است. یک سوراخ بسیار کوچک در نزدیکی قسمت سر نازل بنزین وجود دارد. و این سوراخ توسط یک لوله کوچک به دسته متصل می شود.

برای ایجاد مکش در این لوله از اثر Venturi استفاده می شود. وقتی باک بنزین خودرو خالی است، خلاء هوا را از سوراخ می‌کشد و هوا به راحتی حرکت می‌کند.

هنگامی که سطح سوخت در باک به اندازه ای بالا می رود که سوراخ کوچک را مسدود کند، یک سیستم مکانیکی در دسته پمپ تغییر مکش را حس می کند و بلافاصله نازل را خاموش می کند.

اگر دفعه بعد که برای پر کردن خودروی خود به پمپ بنزین رفتید، به نازل بنزین نگاه کنید، یک سوراخ کوچک خواهید دید. این لوله به دسته دیسپنسرهای سوخت برمی گردد. هنگامی که سوخت از طریق نازل جریان می یابد، اثر Venturi خلاء ایجاد می کند که هوا را از طریق لوله به سمت بالا می کشد.

تا زمانی که باک پر نباشد، هوا می‌تواند آزادانه به سمت دستگیره جریان پیدا کند و هیچ اتفاق دیگری نمی‌افتد جز اینکه سوخت به داخل ماشین شما می‌ریزد.

وقتی باک شما پر می شود، سطح سوخت افزایش می یابد و در یک نقطه مشخص سوراخ انتهای نازل بنزین را مسدود می کند. جریان هوا به طور ناگهانی متوقف می شود و فشار مکش شروع به افزایش می کند.

این را با مثالی از نی بهتر می توان فهمید. در نظر بگیرید که وقتی از نی که در آب غوطه ور نیست به‌صورت جرعه جرعه می نوشید چه اتفاقی می افتد. اگر انتهای باز را با انگشت خود مسدود کنید، جریان هوا قطع می شود و فشار درون نی کاهش می یابد تا نی جمع شود.

به همین ترتیب، فشار خلاء نیز در دسته نازل بنزین ایجاد می‌شود تا زمانی که دیافراگم کوچکی را به داخل دسته فشار دهد. این عمل یک اهرم را به حرکت در می آورد که ماشه دسته را فشار می دهد و جریان سوخت را به یکباره متوقف می کند.

و همه چیز بدون استفاده از هیچ ترانزیستور یا سنسور اتفاق می افتد. از هیچ LED و دستگاه های همراه با بار استفاده نمی شود. فقط سوپاپ و فشار خلاء. و همچنین یک ونتوری.

شرکت مهندسی نفت ابزار یکی از تولیدکنندگان پیشرو دیسپنسر بنزین در کشور و غرب آسیا است. نفت ابزار دارای طیف گسترده ای از دیسپنسرهای بنزین و دیسپنسر گازوئیل، از تک نازل تا حداکثر شش نازل در هر دستگاه دیسپنسر سوخت است، و در هر دو نوع مکش و فشار موجود است.

در نتیجه...

پر کردن وسایل نقلیه ما در پمپ بنزین یک فعالیت بسیار عادی در زندگی ما است و به ندرت به مکانیسم عملکرد پمپ های سوخت فکر می کنیم.

این یک مکانیسم مبتکرانه است که با پر شدن مخزن سوخت به طور خودکار خاموش می شود. سوراخ کوچک نزدیک نازل همه چیز را ممکن می کند. هنگامی که سوخت از طریق نازل جریان می یابد، اثر Venturi خلاء ایجاد می کند که هوا را از طریق لوله به سمت بالا می کشد.

تا زمانی که مخزن پر نباشد، هوا می تواند آزادانه به سمت دستگیره برود. هنگامی که سوراخ کوچک توسط سوخت مسدود می شود، یک فشار ساکن ایجاد می کند و یک اهرم را حرکت می دهد که ماشه دسته را فشار می دهد و جریان سوخت را به یکباره متوقف می کند.

منبع: www.tatsuno.co.in

در این مقاله می خوانید ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *